مهدی رضاپور در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: به دلیل گستردگی استان قزوین در حوزه میراث معنوی در صدد هستیم مراسمی مانند پنجاه بدر، سوگواری سوم شهادت امام حسین (ع)، بازی های سنتی و محلی، آئینهای مذهبی و قومی و روشهای ساخت سنتی صنایع دستی شناسایی و ثبت شود.
رضاپور افزود: کار مطالعه و پژوهش برای مستند نگاری در سطح بخشها و روستاهای استان در حال شکل گیری است و امیدواریم نتایج حاصل از این مطالعات و پژوهشها در قالب پرونده های مستند که ارزش فرهنگی زیادی دارد جمع آوری و نگهداری شود.
وی گفت: آئینهای ویژه ای در قزوین مانند مراسم پنجاه بدر که در نوع خود منحصربه فرد است و قابلیت ثبت ملی را دارد پس از بررسی کارشناسی و تکمیل مطالعه تحقیقاتی برای ثبت در زمره فهرست آثار معنوی آماده شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان قزوین بیان کرد: فرآیند ثبت آثار تاریخی در کشور در حال محدود شدن است و از این پس فعالیتها در حوزه میراث معنوی و میراث طبیعی شکل خواهد گرفت و توسعه خواهد یافت.
به گفته رضاپور بعد از ثبت ملی این آثار معنوی می توان برای ثبت جهانی برخی از آنها که شاخصهای بین المللی را داشته باشند نیز اقدام کرد که در استان قزوین تعزیه به دلیل غنای فرهنگی، قدمت، ریشه مذهبی و گیرایی قابلیت ثبت در عرصه جهانی را دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی استان قزوین یادآور شد: برخی از آثار معنوی موجود در مناطق مختلف تنها جنبه تحقیقاتی و پژوهشی دارد که این آثار برای تکمیل آرشیو سازمان وغنای پژوهشی به صورت داخلی حفظ و نگهداری خواهد شد.
رضاپور توجه جدی به مرمت مستمر آثار تارخی را رویکرد جدید سازمان دانست و اظهار داشت: از این پس طرح و مرمت بناهای باستانی در قالب پروژه تعریف و اجرا می شود که در این خصوص موفق شدیم آزمایشگاه مرمت را در بخشی از مجموعه عالی قاپو راه اندازی کنیم وتا سه ماه آینده چند پروژه جدید مانند راسته جنوبی وزیر نیز افتتاح خواهد شد.
وی اضافه کرد: مرمت و بازسازی چایخانه سنتی شتر خان وزیر، مرمت و احیا مدرسه امید در ضلع شرقی سردر عالی قاپو در آبان ماه امسال همزمان با هفته گردشگری به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما